Skip to main content
search
ΕπικαιρότηταΝεότητα

Έναρξη κατηχητικής χρονιάς στη Κοκκινόραχη

By 7 Οκτωβρίου 20148 Οκτωβρίου, 2014No Comments

O O O

Με κατάνυξη και πολύ χαρά ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης στον ιστορικό Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε ο Αγιασμός, ενώ η κατηχήτρια και νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Κουκούτση Παπαδοπούλου απευθύνθηκε προς τους γονείς και τα παιδιά ομιλώντας τους για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την προσφορά του Κατηχητικού στην όλη προσωπικότητα των νέων.

Αμέσως μετά τα παιδιά, με την συνοδεία των γονέων, της κ. Παπαδοπούλου και των άλλων δύο κατηχητών, της θεολόγου κ. Ελβίνας Λάτση και του φοιτητή κ. Νικολάου Γιάνναρη, πραγματοποίησαν την πρώτη κατηχητική δράση για εφέτος: Επισκέφθηκαν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, όπου ξεναγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τις συντηρημένες βυζαντινές εικόνες της Βαμβακούς Λακωνίας. Εκεί ήρθαν πιο κοντά στον Θεό, έμαθαν για την αγιογραφία και την τεχνική της, πήραν τα απαραίτητα θεολογικά μηνύματα που μας προσφέρουν οι εικόνες, και τέλος διδάχθηκαν για την διαδικασία συντήρησης τους.

Η πρώτη αυτή εξόρμηση ολοκληρώθηκε με την απόλαυση ενός ζεστού καφέ στην όμορφη πλατεία της Σπάρτης. Καλή κατηχητική χρονιά.

O O O

Close Menu