Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγ. Φανουρίου Ανωγείων

By 28 Αυγούστου 201510 Σεπτεμβρίου, 2015No Comments

3 37 33

 

 

 

 

 

 

 

Τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος τίμησε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε σε Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο Ιερό ναό στα Ανώγεια.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε αρχικά για τον τιμώμενο Άγιο Φανούριο επισημαίνοντας ότι μπορούμε να αντλήσουμε πλείστα αξιοθαύμαστα παραδείγματα από τον βίο του. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην απόφασή του, για απονομή του οφίκιου του Οικονόμου στον εφημέριο του χωριού π. Ανδρέα Κόνιαρη, εκθειάζοντας την βαθιά του πίστη στο Θεό, την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την σεμνότητα και την εργατικότητα που τον διακρίνουν καθώς και την θεοσεβούμενη οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με πατρικά λόγια αγάπης στον πρωτότοκο υιό του πατρός Ανδρέα, Γεώργιο, τον οποίο χειροθέτησε αναγνώστη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν ευσεβή νέο, μαθητή Λυκείου, που βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία από την παιδική του ηλικία. Του ευχήθηκε να έχει υγεία και προκοπή διατηρώντας σε όλη του τη ζωή τα αγνά αισθήματα που τον διακατέχουν, ενώ συγκινημένος υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι στον ίδιο Ιερό ναό, πριν 23 χρόνια, είχε χειροθετήσει αναγνώστη τον π. Ανδρέα.

Μετά το πέρας της απονομής του οφικίου και της χειροθεσίας, ο π. Ανδρέας, σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο τις θερμές ευχαριστίες του ιδίου και της οικογένειάς του, για την εξαιρετική τιμή που τους επεφύλαξε. Παράλληλα παρακάλεσε το Θεό να αποδειχθούν άξιοι των τιμών που δέχθηκαν, τόσο ο ίδιος όσο και ο υιός του.

Ακολούθως, ευλογήθηκαν οι φανουρόπιτες και ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αυλή του ναϊδρίου. Στην Ακολουθία παρέστη ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

11 21 25

 

 

Close Menu