Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

By 8 Ιουνίου 201015 Ιουλίου, 2010No Comments

 ag. vas 2

 

Με  την αρμόζουσα κατάνυξη και την  παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων των Αρχών της πόλεως και του νομού μας, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Προσκυνηματικού Ιερού  Ναού του Αγίου Βασιλείου,  ο οποίος ευρίσκεται στην περιοχή των νέων εργατικών κατοικιών Σπάρτης.

 ag.vas 3

 

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή 5 Ιουνίου το βράδυ, τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια  της εσπερινής αυτής Ακολουθίας  κατατέθηκαν στην Αγία Τράπεζα τίμια λείψανα αγίων, όπως προβλέπει το εκκλησιαστικό τυπικό.

ag.vas 4ag.vas 5ag.vas 6ag.vas 7

 

 

 Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  στο  κήρυγμά του  αναφέρθηκε ευκρινώς  στο νόημα των εγκαινίων ενός Ναού, ενώ ευχαρίστησε και επαίνεσε  την αείμνηστη Βασιλική Λιναρδάκη, η οποία έλαβε την πρωτοβουλία   για την οικοδόμηση του εν λόγω Ναού και   διέθεσε ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό καθώς και το οικόπεδο για την ανέγερσή του.

  Την επόμενη ημέρα  τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας. Ακολούθησε η τελετή των εγκαινίων, αφού πρώτα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στους πιστούς το τυπικό τής Ακολουθίας αυτής. ag.vas 9

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός αυτός Ναός είναι τρισυπόστατος. Το μεσαίο κλίτος του είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, το δεξιό κλίτος του είναι αφιερωμένο στον Μεγαλομάρτυρα της πίστεώς μας Μηνά τον θαυματουργό, ενώ το αριστερό κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Οσία Υπομονή.

 

ag.vas 11Μετά το πέρας τής τελετής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από το Θεοφ. Βοηθό Επίσκοπο Ανδρούσης  κ. Θεόκτιστο και τους κληρικούς που είχαν επιλεγεί και οριστεί για το σκοπό αυτό.

ag.vas. 8

Close Menu