Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Εκδήλωση Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

By 4 Δεκεμβρίου 201514 Δεκεμβρίου, 2015No Comments

032 002 010 030 020 028

 

 

Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρίες, πραγματοποίησε μία αξιόλογη εκδήλωση, όπου παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων – Αγίου Δημητρίου καθώς και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο π. Ιωάννης Προφύρης, Δ/ντής του Ιδρύματος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: ” Η ελπίδα μας είναι πως τα παιδιά μας θα δημιουργήσουν μία καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία τα Άτομα με Αναπηρίες δεν θα είναι οι ξεχασμένοι, τοποθετημένοι στο περιθώριο συνάνθρωποί μας, αλλά τα αδέλφια μας αφού όλοι ενός Θεού Πατέρα είμαστε παιδιά. Πεποίθησή μας είναι πως σήμερα οι συντελεστές της εκδήλωσης θα μας προσφέρουν ένα σπουδαίο μάθημα και μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα Άτομα με Αναπηρίες και να αναπτύξουμε το σεβασμό και την εκτίμηση”.

Εν συνεχεία ο κος Ιωάννης Σαϊτάκης, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε Λακωνίας ανέπτυξε το θέμα: ”3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές ικανότητες. Πλήρης συμμετοχή στη ζωή και ισότητα”. Μεταξύ των εξαιρετικών σκέψεων που διδαχτικά παρουσίασε ο ομιλητής, ανέφερε πως η προστασία για την αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας και κυρίως εκείνων που η γήινη μοίρα δεν τους έδωσε όλες τις ευκαιρίες, είναι αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε: Δείκτη Κοινωνικού Πλεονάσματος. Είναι ο μοναδικός δείκτης που θα αποδείξει πως μία χώρα έχει παιδεία και πολιτισμό. Η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η Ορθοδοξία, μαζί με τη γλώσσα και την παράδοση, συναποτελούν την ασπίδα της εθνικής μας ταυτότητας.

Ακολούθως απηύθυναν χαιρετισμό η Δ/ντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κα Σοφία Παινέση, ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων – Αγίου Δημητρίου κος  Αθανάσιος Παπαδημητρίου και  ο Δ/ντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κος Παναγιώτης Τρακάκης.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χάρισε στους παρευρισκόμενους τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του. Αρχικά αναφέρθηκε στην 3η Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι θα πρέπει να επισκεπτόμαστε το Άσυλο Ανιάτων και άλλα παρόμοια ιδρύματα και να προσφέρουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας όλο το χρόνο και όχι μόνο την ημέρα που εορτάζουν αυτά τα άτομα τονίζοντας παράλληλα ότι τα οφέλη από μία τέτοια επίσκεψη είναι πολλαπλά τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα Άτομα με Αναπηρίες. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι μία αναπηρία, όσο δύσκολη και αν είναι, πρέπει να την αποδεχόμαστε. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ εξέφρασε τις ευχές του για καλή σωματική και ψυχική υγεία.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίστηκε με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα που είχαν προετοιμάσει οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων – Αγίου Δημητρίου.

Επίλογο της όμορφης γιορτής αποτέλεσε η θεατρική παράσταση ”Το μαγικό βιολί”, που παρουσίασαν από κοινού τρόφιμοι του Ιδρύματος και μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Μέσα από τη θεατρική παράσταση οι μικροί ηθοποιοί προσέφεραν σ΄ όλους το μήνυμα πως στη ζωή μας είναι απαραίτητη η αγάπη και η συνεργασία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των σχολείων παρέλαβαν από ένα ημερολόγιο, φιλοτεχνημένο από το Κέντρο Εκπαίδευσης που λειτουργεί στο Ίδρυμα.

038 072 087 094

 

 

 

Close Menu