Skip to main content
search
ΑρχείοΕνοριακάΕπικαιρότητα

Εκδρομή ΕΦΤ Νεαπόλεως στη Βυτίνα

By 22 Μαρτίου 20114 Απριλίου, 2011No Comments

P3190017P3190100Το Σάββατο 19 Μαρτίου το Ενοριακό Φιλόπτωχο της Νεαπόλεως πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο γυναικείο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κερνίτσης, στην περιοχή Βυτίνας. Οι 50 ενορίτες της Νεαπόλεως εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από την τοποθεσία όπου είναι χτισμένη η Μονή και την ξεχωριστή θέα που προσφέρει στους προσκυνητές, από την εγκάρδια φιλοξενία των μοναχών, αλλά και από την όλη ιερότητα του χώρου για την οποία φροντίζει με ζήλο η αδελφότητα. Άκουσαν το τάλαντο που σήμανε την ώρα της ακολουθίας, προσευχήθηκαν στον Ιερό Ναό της Μονής, είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Συγκλητική μοναχή η οποία απευθύνθηκε προς όλους δίνοντας την ευλογία της.

P3190116P3190022P3190005Στην Ιερά Μονή τελέστηκε Παράκληση και στο τέλος ο π. Παναγιώτης Αρώνης εφημέριος της Νεαπόλεως και πρόεδρος του Φιλοπτώχου απευθυνόμενος προς τους προσκυνητές μίλησε για την ευγνωμοσύνη που οφείλει το ανθρώπινο γένος στην Παναγιά μας και ευχαρίστησε την αγία καθηγουμένη για τη φιλοξενία της.

Οι προσκυνητές επισκέφτηκαν επίσης το σημείο της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου.

Κατά την εκδρομή, οι ενορίτες Νεαπόλεως επισκέφτηκαν επίσης το λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας, το Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πετρόστρωτους δρόμους της Βυτίνας.

Close Menu