Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης στην Ι.Μ Ζερμπίτσης

By 25 Νοεμβρίου 20148 Δεκεμβρίου, 2014No Comments

IMG_6594Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, η Ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, Μακαριώτισσας Μοναχής, παρουσία δεκάδων μοναχών και κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη μας και πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Η τελετή της ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Εσπερινού, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Στην ομιλία της η νέα Ηγουμένη, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που την αξίωσε να Τον διακονήσει και από την υπεύθυνη αυτή θέση. Στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο για την αγάπη, τη συμπαράσταση και την πνευματική καθοδήγησή του καθώς και προς την οικογένειά της για την αμέριστη στήριξη πριν και κατά τη διάρκεια της μοναχικής της ζωής. Παράλληλα εξέφρασε την ευχή να φανεί αντάξια της υψηλής πνευματικής αποστολής που αναλαμβάνει.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη την Ηγουμένη Μακαριώτισσα και της ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίζει δύναμη και κουράγιο, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αν και ο δρόμος θα είναι ακανθώδης, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες όχι μόνο τις δικές της αλλά και των υπολοίπων μοναζουσών θα μπορέσουν να προσφέρουν μία όαση χαράς και πνευματικής αναγέννησης στους συνανθρώπους μας. Ο Σεβασμιώτατος, ολοκληρώνοντας το λόγο του, μίλησε με θερμά λόγια για την ευσεβή και πολυμελή οικογένεια από την οποία προέρχεται η Ηγουμένη, αφού αριθμεί ένδεκα τέκνα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της ιδίας και της αδελφότητας την οποία καθοδηγεί.

Στο τέλος και κατά τη διάρκεια των ευχών προς την Ηγουμένη, στον προαύλιο χώρο του Καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

Η νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μακαριώτισσα Μοναχή, κατά κόσμον Μαρία Σουρλά, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Έχει σπουδάσει μαθηματικός. Προσήλθε στην Ιερά Μονή Ζερμπίτσης το 1974, εκάρη Μοναχή το 1977 και Μεγαλόσχημος το 1988. Στις 13 Οκτωβρίου 2014 εξελέγη Ηγουμένη παμψηφεί από την Αδελφότητα της Μονής σύμφωνα με τους μοναστηριακούς κανόνες. Διακρινόταν ανέκαθεν για, την αγάπη της στο Θεό και τον συνάνθρωπο, την πνευματικότητα και την υπακοή της.

034 045 050 057 061 064 067 069 006

 

Close Menu