Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Επιτυχημένη εκδήλωση στήριξης Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης

By 9 Μαΐου 20147 Ιουνίου, 2014No Comments

_MG_1934 _MG_1860 _MG_1961

 

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο ‘’ ο Άγιος Παντελεήμων ‘’ για άλλη μία χρονιά διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να ενισχύσει το έργο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο κέντρο ‘’ Αλάμπρα ’’. Όλα τα έσοδα αυτής της συγκέντρωσης προσφέρθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία και τους φιλάνθρωπους σκοπούς του.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Μαρία Χιώτη. Αρχικά αναφέρθηκε στον σκοπό της συγκέντρωσης και επισήμανε ότι η παρουσία όλων εκεί αποτελεί σταθερή αναγνώριση της αξίας του έργου,  και έκφραση αγάπης στους ανήμπορους συνανθρώπους μας. Συνάμα, όπως τόνισε,  η εκδήλωση υποδηλώνει τη συμπαράσταση των παρευρισκομένων στην επίπονη και άοκνη προσπάθεια του πνευματικού μας πατέρα, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου. Εξέφρασε, επιπλέον, ευγνώμονες ευχαριστίες των παρισταμένων προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’ Είναι ο ίδιος που μας εμπνέει με το σπάνιο παράδειγμά του και την ύψιστη ηθικά και πνευματικά υπερτριακονταετή Αρχιερατεία του στον τόπο μας. Είναι εκείνος που μας ευλογεί όχι μόνο με την παρουσία και το θείο λόγο του, αλλά και με τη Διακονία του, το σπάνιο, ανθρωπιστικό του έργο. Και έτσι καταφέρνει να φωτίζει το δρόμο μας, με οδηγό την Αγάπη στην καρδιά μας – την εφευρετική κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο – ώστε να στηρίζουμε και την προσπάθεια του ευαγούς Ιδρύματος του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης ‘’.

Η κα Μαρία Χιώτη αναφέρθηκε επίσης στο Άσυλο Ανιάτων τονίζοντας πως: ‘’Το Ίδρυμα όπως συνηθίζει να το χαρακτηρίζει και ο ιδρυτής του, ο Ποιμενάρχης μας, είναι ο ναός της Αγάπης, όπου βρίσκουν στοργή και περίθαλψη συνάνθρωποί μας με αδυναμία, αναπηρία ή ασθένεια. Είναι το καταφύγιο όπου βρίσκει συμπαράσταση και δύναμη κάθε άνθρωπος που καλείται να σηκώσει μόνος του τον σταυρό του προσωπικού του μαρτυρίου ‘’ και συνέχισε: ‘’ Σε αυτόν τον ναό της Αγάπης λατρεύεται ο αληθινός Θεός, στο πρόσωπο του κάθε ανήμπορου συνανθρώπου μας και συναντάται ο πόνος με την ελπίδα, η ευεργεσία με την ευγνωμοσύνη ‘’.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Ασύλου Ανιάτων, τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς που πρόσφεραν τα δώρα για την κλήρωση καθώς και αυτούς οι οποίοι διέθεσαν τον χρόνο τους για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Μπλάθρας, εκπροσωπώντας τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιο, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Απηύθυνε σε όλους τις ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του Ποιμενάρχη μας για την παρουσία τους και τη συμπαράστασή τους στη συγκέντρωση αυτή. Ο Σεβασμιώτατος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αδυνατούσε να παρευρίσκεται σε αυτή την συγκέντρωση, αλλά, όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, η σκέψη του ήταν εκεί. Αναφέρθηκε στο Άσυλο Ανιάτων, το οποίο αποκαλείται και ΄΄ναός της Αγάπης΄΄. Επίσης τόνισε την ιδιαίτερη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, για να προσφέρει στους ανήμπορους αδελφούς μας τη φροντίδα και την περίθαλψη που έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης  τραγούδησαν και χόρεψαν τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς : Από τα Κύθηρα: ‘’ Παρακαλώ σε θάλασσα ‘’ , ‘’ τα Ζαγοράκια ‘’ και ‘’ το Μεσαρίτικο ‘’ και από την Κέρκυρα ‘’ Κάτω στον Άϊ Γιώργη’’( με τη φωνή της κας Ματίνας Μανωλοπούλου) και τη ‘’ Φουρλάνα’’. Επίσης ερμήνευσαν δύο έντεχνα τραγούδια που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία, την ποίηση και τη μουσική: ‘’Στα κακοτράχαλα τα βουνά ‘’ και ‘’ Οι ελληνίδες οροσειρές’’, υπό τη συνοδεία της Μαέστρου κας Χάρης Αϊβαλιώτη.

Ακολούθησε ειδική κλήρωση για οκτώ δώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Σπάρτης κος Σταύρος Αργειτάκος, ο Διοικητής Κ.Ε.Ε.Μ Ταξίαρχος κος Δημήτριος Μακρής, ο Σχολικός Σύμβουλος Α’ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας κος Ιωάννης Σαϊτάκης, πλήθος κληρικών και μεγάλος αριθμός φιλάνθρωπων συμπολιτών μας.

_MG_1895 _MG_1864 _MG_1981

Close Menu