Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ “ΜΙΡΙΑΛΙ” ΤΑΫΓΕΤΟΥ

By 30 Μαΐου 20125 Ιουνίου, 2012No Comments

Γιορτάσθηκε και εφέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή «της Αναλήψεως του Κυρίου» στο γραφικό και ιστορικό εκκλησάκι του Ταϋγέτου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Μιριάλι», πολύ ψηλά από τον οικισμό της Ταϋγέτης  (Μπαρσινίκος).

Την Πέμπτη 24 Μαΐου  2012 από τα χαράματα άρχισαν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή, να ανηφορίζουν και να  περπατούν στο ωραίο μονοπάτι του βουνού, ανάμεσα σε έλατα, βράχους, αγριολούλουδα με προορισμό την εκκλησία. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, εκεί υπήρχε Μονή επανδρωμένη με μοναχούς και αποτελούσε ενδιάμεση στάση για τους ταξιδιώτες που πήγαιναν στην Καλαμάτα.

Την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας έψαλαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιος Μπλάθρας όπου κήρυξε και το θείο λόγο και ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος της ενορίας Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, συνοδευόμενοι από τους ιεροψάλτες Σταύρο Περγαντή  και Σπύρο Καρτερούλη.

IMG_5899IMG_5916IMG_5945

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους πιστούς να κατευθυνθούν στην τοποθεσία «κορίτες» για να φάνε και να απολαύσουν την παραδοσιακή βραστή γίδα που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι και τέχνη οι νέοι που κατάγονται από την Ταϋγέτη. Τα σχέδια άλλαξαν και όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Ιεράς Μονής στην Ταϋγέτη.

Τέλος αποχαιρετιστήκαμε και ευχηθήκαμε να είμαστε όλοι υγιείς και να ξαναβρεθούμε του χρόνου στην εορτή της Αναλήψεως του Θεανθρώπου στον Ταΰγετο.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σταύρος Περγαντής

Close Menu