Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακά

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ

By 29 Οκτωβρίου 201314 Νοεμβρίου, 2013No Comments

IMG_2474Στην Τοπική Κοινότητα Παρορείου η εθνική Γιορτή της 28η Οκτωβρίου 1940 γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα την Κυριακή 27 Οκτωβρίου λόγω ότι οι μαθητές ανήμερα της εορτής πρέπει να βρίσκονται στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννου, όπου εκεί θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννου.

Τελέστηκε πανηγυρικά η θεία λειτουργία με Δοξολογία στο Κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συνταξιούχος δάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης. Στη συνέχεια μεταβήκαμε όλοι στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του κεράμου όπου ψάλθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων από τον ιερέα του χωριού π. Θεολόγο. Μετά ξεκίνησε η εορτή με παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Μυστρά Αγίου Ιωάννη, κατάθεση στεφανιών από τον Υφυπουργό εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο,τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παρορείου κ. Σταύρο Περγαντή, και τον μαθητή της Ε΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Σωτήρη Κατσή. Στη συνέχεια είχαμε απαγγελία ποιημάτων από όλους τους μαθητές. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Παρορείου κ. Δήμητρα Μπεζεριάνου Μακελλαράκη, και ο κ. Δημήτριος Βύρης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Η γιορτή έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και με το εθνικό ύμνο.

IMG_2454IMG_2462IMG_6997

Τέλος ο Πρόεδρος του Παρορείου κ. Σταύρος Περγαντής έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές για την πολύ όμορφη γιορτή που παρουσίασαν, ευχαρίστησε όλους τους επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Παρόρι καθώς και όλο τον κόσμο που παρεβρέθηκε και παρακολούθησε την εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Close Menu