Skip to main content
search
ΑρχείοΕνοριακάΕπικαιρότητα

Η εορτή του Οσίου Θωμά στα Βελανίδια

By 12 Ιουλίου 201314 Αυγούστου, 2013No Comments

Agios-Thomas-en-Malew SONY DSCSONY DSC

Την Κυριακή 7 Ιουλίου  πλήθος κόσμου από τα Βελανίδια  αλλά και την γύρω  περιοχή τίμησαν τον Όσιο Θωμά στον μοναδικό ναό αφιερωμένο στην μνήμη του και μάλιστα στο μέρος που διάλεξε ο ίδιος να ασκητέψει, να θαυματουργήσει και αξιώθηκε να οδηγηθεί με στύλο πυρός από τον Προφήτη Ηλία, του οποίου με ζήλο μιμήθηκε τον τρόπο ζωής. Ο ιερός ναός Οσίου Θωμά Βελανιδίων  εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 1971 και μετά από ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, στις 6 Ιουλίου 1990, έφτασε στα Βελανίδια με συνοδεία κληρικών  τμήμα των ιερών λειψάνων του Οσίου Θωμά.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.  Ευστάθιος  το πρωί της εορτής στις 7:30 έφτασε στο εξωκλήσι του Οσίου Θωμά,  χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την θεια λειτουργία πλαισιωμένος από τον ιεροκήρυκα της Ι.Μ.  μας αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Μέντη , τον εφημέριο της ενορίας πατέρα Κωνσταντίνο Νικηφόρο και τον ιεροδιάκονο πατήρ Ευστάθιο Πορφύρη.

 Μετά το πέρας της λειτουργίας μετέβη  πλησίον του εξωκλησιού στη νεοαναγειρόμενη ιερά μονή του Οσίου Θωμά την οποία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  θεμελίωσε την 7/7/2000 και ευχήθηκε το συντομότερο δυνατό να τελέσει και τα εγκαίνια.   

SONY DSCvelan7

Διαβάστε περισσότερα για το βίο του Οσίου εδώ

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε μια μαρτυρία ενός θαύματος του Οσίου Θωμά εδώ

Close Menu