Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Γηροκομείο Ελίκας και επίσκεψη μαθητών της Ελίκας στο Ίδρυμα

By 18 Ιανουαρίου 201122 Φεβρουαρίου, 2011No Comments

DSC04683DSC04770Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Ιδρύ- ματος «Άγιος Χαράλα- μπος», η κοπή της πρω- τοχρονιάτικης πίτας, πα- ρουσία ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των αρ- χών του Νομού και του νέ- ου δήμου Μονεμβασίας αλ- λά και πλήθους κόσμου.

 

DSC04692DSC04716DSC04726

DSC04763DSC04743Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αφού απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους παρευρισκόμενους, διένειμε τα κομμάτια στους επισήμους. Παρόντες ευρέθησαν οι βουλευτές Λακωνίας κύριος Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόριος Αποστολάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κυρία Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, ο διοικητής του Κ.Ε.Ε.Μ., ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ο Δήμαρχος του Νέου δήμου Μονεμβασίας κύριος Ηρακλής Τριχείλης μαζί με τους νέους αντιδημάρχους της δημοτικής περιφέρειας Βοιών κύριο Χρήστο Πετράκη και κύριο Χαράλαμπο Κουτσονικολή. Την τελετή προλόγισε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Διαχειριστής του Ιδρύματος π. Μιχαήλ Παν. Χαραμής, ευχαριστώντας εκ μέρους των τροφίμων και των εργαζομένων του ιδρύματος,DSC04731 όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους αγαπητούς παρευρισκομένους, γλυκίσματα προσφορά του Ιδρύματος. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους με την πολύτιμη προσφορά τους, οικονομική και ηθική, στήριξαν το Ίδρυμά μας και ευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό, να τους χαρίζει υγεία σωματική αλλά και ψυχική, αγάπη, πνευματική προκοπή και θεία φώτιση για την επανάληψη των πολύτιμων προσφορών τους.

 

 

DSC_0053DSC_0058

Εξάλλου, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, μετά τον εκκλησιασμό τους στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ελίκας, επισκέφτηκαν το Ίδρυμά μας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Ελίκας, συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους. Στη συνέχεια και μετά από το καλωσόρισμα από τον Διαχειριστή του Ιδρύματος π. Μιχαήλ Παν. Χαραμή, προσέφεραν στους πολυ- σέβαστους γέροντες, αναμνηστικά δώρα τα οποία τα είχαν επιμεληθεί τα ίδια τα παιδιά.

 

DSC_0060DSC_0043Τα παιδιά του νηπιαγωγείου εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία ένα χριστουγεννιάτικο σκετς, προσφέρο- ντας με την παιδική τους αθωότητα, χαμόγελα στα κουρασμένα πρόσωπα τον τροφίμων του ιδρύματός μας, ενώ στη συνέχεια όλα τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Στο τέλος και μετά από το κέρασμα που προσφέρθηκε στα παιδιά, έγινε ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος. Αποκο- μίζοντας ενδιαφέρουσες εικόνες και συναισθήματα, αποχώρισαν από το ίδρυμα, εκφράζοντας τις θερ- μότερες ευχές τους για την εορτή των Χριστουγέννων και την καινούρια χρονιά.

Close Menu