Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Λήξη β΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών στην Ταϋγέτη

By 31 Ιουλίου 201711 Οκτωβρίου, 2017No Comments

Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε, στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, η τελετή λήξης της β κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, που φιλοξένησε 96 παιδιά ηλικίας 13-17 ετών. Η όλη εκδήλωση διήρκησε 90 λεπτά περίπου και το συντονισμό της διεξήγαγε ο υπαρχηγός της κατασκηνώσεως κος Παναγιώτης Μανιατάκος, πτυχιούχος της Οδοντιατρικής σχολής. Η τελετή περιελάμβανε την παρουσίαση των 9 ομάδων της κατασκηνωτικής περιόδου από τα παιδιά και τους ομαδάρχες τους, την εκτέλεση εκκλησιαστικών ύμνων και τραγουδιών από επιλεγμένη ομάδα κατασκηνωτών και στελεχών, την παρουσίαση ενός θεατρικού έργου σχετικό με το θέμα της κατασκηνώσεως και δύο παραδοσιακών χορών. Επιπροσθέτως, ακούστηκαν τραγούδια από αντιπροσωπεία στελεχών των δύο προηγουμένων κατασκηνωτικών περιόδων στα πλαίσια της συνεργασίας και της ενότητας των κατασκηνώσεών μας.
Ο αρχηγός της Β περιόδου αγοριών κος Κοντός Χρήστος, φοιτητής της Ιατρικής σχολής, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον εμπνευστή και δημιουργό της Ταυγέτης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος λόγω ανυπερβλήτου κωλύματος εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πατέρα Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου. Επίσης, ευχαρίστησε τα στελέχη, το προσωπικό και όλους όσοι προσέφεραν υπηρεσίες για την επιτυχή λειτουργία των κατασκηνώσεων. Συνάμα, ο αρχηγός ανέλυσε συνοπτικά το θέμα της φετινής περιόδου, που ήταν η πορεία από την <<Εσύπολη στην Ουρανούπολη>> τονίζοντας ιδιαίτερα πως αυτός ο δύσκολος δρόμος ταυτίζεται με το σκοπό της ανθρώπινης ζωής ,ο οποίος είναι η έξοδος του ανθρώπου από το <<εγώ>> ,η συμφιλίωση και κοινωνία με το συνάνθρωπο, το <<εσύ>>, και η άνοδος στην απωλεσθείσα πατρίδα μας, τον ουρανό, με πνευματικό αγώνα για την ανάβαση της νοεράς κλίμακας των αρετών. Ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων Αιδεσιμολογιώτατος π. Νικόλαος Τσέτσεκας ευχαρίστησε με ομιλία του όλους τους δωρητές και τους χορηγούς για την προσφορά τους στην κατασκήνωση.
Ο παριστάμενος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος απηύθηνε χαιρετισμό και συνεχάρη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το έργο που επιτελείται στην <<Ταυγέτη>>. Ευχές και συγχαρητήρια απηύθυνε και η παρισταμένη Αντιπεριφερειάρχης κα Ντία Τζανετέα .Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου μετέφερε τις ευλογίες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου μας και ευχαρίστησε τους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, τους παρευρισκομένους κληρικούς και τους γονείς των παιδιών και συνεχάρη τα στελέχη και το προσωπικό. Μετέφερε συνάμα το αμέριστο ενδιαφέρον και τα αισθήματα αγάπης του Σεβασμιωτάτου προς τη νεολαία. Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, στελέχη και παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Καλοκαίρι. Όπως συνηθίζεται, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναμνηστικά δώρα σε όλους τους κατασκηνωτές.
Ακολουθεί το κείμενο της ευχαριστήριας ομιλίας του π. Νικολάου Τσέτσεκα:
ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σεβαστέ Εκπρόσωπε του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κύριοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, Σεβαστοί Πατέρες, Αγαπημένοι Γονείς και Πολυαγαπημένα μας παιδιά,
===================================================
Είκοσι δύο χρόνια στην αετοφωλιά κυριολεκτικά και μεταφορικά της Ταϋγέτης για σαράντα ημέρες διεξάγεται μια πραγματική μάχη κόντρα στο ρεύμα και τις αντιπαιδαγωγικές προτάσεις της νέας εποχής για χάρη των παιδιών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, της Λακωνίας ολόκληρης, ακόμη και περιοχών έξω από αυτήν.
Είκοσι δύο χρόνια φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Κατασκηνώσεως, χιλιάδες νέοι και νέες.
Σε καιρούς αλλόκοτους, σε μέρες παράξενες, σε εποχές αφιλίας και εγωκεντρισμού η Κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεώς μας δι’ ευχών και κόπων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσταθίου πρότεινε και πάλι ένα ταξίδι συνάντησης προσώπων, μια ζωή αγάπης που αναζητά να αληθεύσει μέσα από τη σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο, ένα ταξίδι ανάβασης στον δύσκολο μα ευλογημένο δρόμο της ελευθερίας.
Στο σημείο αυτό αισθανόμαστε το χρέος να εκφράσουμε τα ευγνώμονα αισθήματά μας προς:
• τον Λάκωνα και πατριώτη μας, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, που από την πρώτη κιόλας στιγμή ενήργησε προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του στόχου της Μητροπόλεως για τα παιδιά μας.

• Τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας του Ρέντη για την προσφορά σε κρέας και ψάρι για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.

• Τον Όμιλο FFGroup για την προσφορά αθλητικού υλικού και τον Διευθυντή του κ. Δημήτριο Κουτσιολιούτσο.

• Την εταιρία Farmasept και τον διευθυντή της κ. Μιχαήλ Μουρκάκο για την κάλυψη σε φαρμακευτικό υλικό.

• Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα η οποία στέκεται κάθε χρονιά ως πολύτιμος αρωγός κοντά στην Κατασκήνωση. Εφέτος, ειδικότερα, καταλυτική υπήρξε η συμβολή της στην κάλυψη όλων των περιόδων σε οπωροκηπευτικά προϊόντα.

• Τον κ. Δημήτριο Στεργίου για τη μεγάλη προσφορά με είδη διατροφής της εταιρίας του.

• Το Κ.Ε.Ε.Μ Σπάρτης και τον Διοικητή του κ. Ιορδάνη Χατζηνικολάου για την πολύτιμη ενίσχυση της Κατασκηνώσεώς μας.

• Τον κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο και το εργοστάσιο ΑΛΕΑ για τη στήριξή τους.

• Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τους αντιδημάρχους κ. Δημήτριο Αποστολάκο, κ. Νικόλαο Φλώρο και τον Πρόεδρο Μυστρά κ. Δημήτριο Σκρουμπέλο για τη διάθεση μηχανημάτων για τον καθαρισμό του δρόμου, του γηπέδου καθώς και για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

• Ευγνώμονες ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και στον Διοικητή κ. Διαμαντή Τσολομύτη για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους για την πυρασφάλεια της Κατασκηνώσεως και για την ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν.

• Ευχαριστούμε τον Ταξίαρχο και Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Γεώργιο Μαρουδά για τον ενδιαφέρον του και τη διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ στελεχών της κατασκηνώσεως και αστυνομικών.

• Επίσης τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ταϋγέτης και την Νέα Κίνηση Γυναικών Σπάρτης και το Γυναικείο Σύλλογο Κλαδά για την προσφορά τους και το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» για τις ενημερωτικές επισκέψεις.

• Θερμές ευχαριστίες στον Λιμενάρχη Νεαπόλεως κ.Ευστάθιο Σκαλίμνη και στους Λιμενικούς της Μονεμβασίας για την αρωγή τους και στήριξη του έργου της κατασκηνώσεως.

• Ευχαριστούμε για την οικονομική ενίσχυση και την προσφορά τους σε τρόφιμα: τον Ιατρό κ. Λάζαρο Σκάγκο, τον κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο, τον κ.Χρυσοβαλάντη Φικιώρη, τον Αιδεσιμολογιώτατο π.Κωνσταντίνο Κρυπωτό, τον κ. Παναγιώτη Συνοδινό, τον Χαράλαμπο Μπουλιτσάκο, τον κ. Δημήτριο Μάζη, τον κ. Γεώργιο Παναρίτη, τον κ. Πέτρο Παναγιωτακάκο την κ. Αλεξία Μπουτεράκου και τον κ. Γεώργιο Κόλλια.

• Ευχαριστούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ» και τον Πρόεδρο του κ. Σπύρο Παπαδάκο.
• Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και τον Διευθυντή της κ. Νικόλαο Μηλιάκο για την προσφορά τους σε χυμούς και ελαιόλαδο.

• Τον κ. Ιωάννη Παυλάκο για τις ενημερωτικές επισκέψεις μέσα στο πλαίσιο του «ORANGE FESTIVAL» και για την προσφορά σε χυμούς και αναμνηστικά στα παιδιά.

• Ευχαριστούμε το Ιερό Μετόχι των Ιβήρων και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία και τις Ενορίες: Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης, Αγίου Νικολάου Σπάρτης, Αγ. Σπυρίδωνος Σπάρτης, Ασωπού, Ανωγείων, Αγγελώνας, Αγ. Ειρήνης Μαγούλας, Γερακίου, Γκοριτσάς, Ελίκας, Έλους, Καλογωνιάς, Κλαδά, Κοκκινοράχης, Μονεμβασίας, Μυρτιάς, Τρύπης, Τσεραμιού, Καστορείου, Κονιδίτσας και Σελλασίας και τις Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νεαπόλεως.

• Ευχαριστούμε τους παραγωγούς και τα ελαιοτριβεία για το ελαιόλαδο που μας πρόσφεραν.

• Ευχαριστούμε την Εταιρία πλαστικών ειδών «MADONA», τα ζαχαροπλαστεία Αδελφών Βέργαδου, Ευάγγελου Χαραμή και Κυριάκου Αλεξανδρόπουλου, το εργοστάσιο ΟΙΝΟΥΝΤΑΣ και το Σούπερ Μάρκετ Καλαβρυτινός.
• Θερμές ευχαριστίες στους γιατρούς της Κατασκηνώσεως κ. Αικατερίνη Παναγιωτοπούλου, κ. Δημήτριο Κουρνιώτη, κ. Μαρία Καράμπελα και τη Νοσηλεύτριά μας κ. Ελένη Ορφανού.

• Ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως του Νομού μας: ΕΛΛΑΔΑ TV, «ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», «FLY FM», τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, τον ρ/σ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», τις ιστοσελίδες «Νotospress.gr» «Apela .gr» και «Report 24», τα «Λακωνικά Νέα» και την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας.

• Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που πρόσφεραν τρόφιμα. Επίσης ευγνώμονες ευχαριστίες στον κ. Γεώργιο Βαμβαλή για την σημαντική εθελοντική του προσφορά στο έργο της Κατασκηνώσεως.
• Θερμά πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους Αρχηγούς, Υπαρχηγούς και λοιπά στελέχη όλων των περιόδων για την άριστη συνεργασία τους. Θερμές ευχαριστίες και σε αυτούς που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά μας ως αφανείς συνεργάτες.

• Τέλος με αισθήματα ειλικρινούς χαράς και ευθύνης θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο μέσα από την καρδιά μου για την απόφασή του να μου αναθέσει την ευθύνη της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Μια ευθύνη ιδιαιτέρως σοβαρή, αφού με τα τίμια χείλη του και με δάκρυα στα μάτια του έχει αναφωνήσει ότι θα πουλήσει και το ευλογημένο ράσο του, για να μην παύσουν να λειτουργούν οι Κατασκηνώσεις μας λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας.

• Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Συμεών Παπαγεωργίου, τον μέχρι πέρυσι υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων, για την έμπρακτη και αμέριστη βοήθεια και καθοδήγησή του, για να συνεχίσω το δρόμο τον οποίο χάραξε και αυτός ως μέχρι πρότινος υπεύθυνος των Κατασκηνώσεων.
• Σας ευχαριστω πολύ……….Καλό Καλοκαίρι!!!

P1120444 P1120453 P1120396 P1120517 P1120525 P1120532 P1120546 P1120487

Close Menu