Skip to main content
search
ΕπικαιρότηταΝεότητα

Με την αποχαιρετιστήρια γιορτή έληξε η β΄ περίοδος κοριτσιών στην Ταϋγέτη

By 26 Ιουλίου 2019No Comments

20190724_191057 (2)Με την χάρη του Θεού και την προστασία της Παναγίας της Ταϋγέτης και του Προφήτη Ηλία, ολοκληρώθηκε η Β΄Κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών. Στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας που η πρωτοβουλία και φροντίδα του Μητροπολίτη μας δημιούργησε, έζησαν για δέκα ημέρες περίπου εκατό νέες κοπέλες μια διαφορετική από την συνηθισμένη καθημερινότητά τους.
Με ευθύνη του Αρχηγείου, που αποτελείτο από τις εκπαιδευτικούς Κανέλλα Σπηλιώτη και Ελένη Τσολάκου και την πολύτιμη συμπαράσταση της μουσικού Χρύσας Μάνδρου, τα παιδιά άκουσαν, έζησαν και βίωσαν τον ορθόδοξο τρόπο ζωής.
To φετινό σύνθημα ήταν «ο Χριστός ανάμεσά μας» και από αυτό πήραν τα ονόματά τους οι ομάδες. Σκοπός ήταν να δούμε τι μας προτείνει ο Χριστός στα διάφορα θέματα που απασχολούν τα παιδιά στην καθημερινή τους ζωή και να κατανοήσουν πως ο χριστιανισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα αλλά ένας τρόπος ζωής.
Από τη διάκριση με την οποία θα πρέπει να αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας και τα μέσα κοινωνικής δικτὐωσης πήραν το όνομά τους οι ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ.
Πολλές φορές ακούμε τα παιδιά να παραπονιούνται πως οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι μεγαλύτεροι γενικότερα δεν μπορούν να τα καταλάβουν. Πώς αλλιώς μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ μικρών-μεγάλων παρά μόνο με την υπομονή την οποία ο Χριστός προτρέπει να αποκτήσουμε; ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΕΣ το όνομα της δεύτερης ομάδας.
Με τι κριτήριο να αποφασίσουμε ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουμε στη ζωή; Τα χρήματα και τη δόξα που τυχόν θα αποκτήσουμε ή αντιστεκόμενες στις εξωτερικές προκλήσεις, ακολουθώντας την κλίση μας και θέτοντας τα χαρίσματα που ο Θεός μας έχει δώσει στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας; ΙΣΧΥΡΕΣ η τρίτη ομάδα.
Πώς να αντιμετωπίσουμε την απογοήτευση, την κατάθλιψη – μάστιγα της εποχής μας – τη μοναξιά; Καλλιεργήστε την εμπιστοσύνη σας σε Εμένα, λέει ο Χριστός και έτσι δε θα χάσετε ποτέ την ελπίδα σας. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕΣ η τέταρτη ομάδα.
Πόσο απασχολεί τα παιδιά μας και κυρίως τις έφηβες η εξωτερική εμφάνιση; Τι αγωνία έχουν αν θα τύχουν αποδοχής ή θα συναντήσουν βλέμματα αποδοκιμασίας; Μη μένετε στο εξωτερικό μόνο του ανθρώπου, προτρέπει ο Χριστός, προσπαθήστε να δείτε τον εσωτερικό του κόσμο και να είστε επιεικείς στις κρίσεις σας. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΕΣ η ονομασία της πέμπτης ομάδας.
ΟΜΟΨΥΧΕΣ γιατί, ποιος δεν έχει ανάγκη, δεν λαχταρά έναν φίλο αληθινό; Ποια φιλία μπορεί να μείνει σταθερή και αναλλοίωτη, παρά αυτή που έχει βάση της την εν Χριστώ αγάπη;
Με ποιο τρόπο ο θάνατος, οι ασθένειες, οι δοκιμασίες, θα μας θλίβουν αλλά δε θα μας συνθλίβουν; Πώς δε θα μας καταβάλουν; Πού θα βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα της ζωής; Ποιος άλλος εκτός του Χριστού μπορεί να χαρίσει δύναμη ψυχής; ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ η έβδομη ομάδα.
Ποια η στάση μας απέναντι στον έρωτα, την αγάπη, το γάμο; Από τη σύνεση που πρέπει να επιδεικνύουμε ώστε αυτά να γίνουν πηγή χαράς και όχι δυστυχίας πήραν το όνομά τους οι ΣΥΝΕΤΕΣ.
Δίπλα στα παιδιά στάθηκαν σαν μεγαλύτερες αδελφές οι ομαδάρχισσες και οι βοηθοί, που ανιδιοτελώς και με μεγάλη προθυμία θυσίασαν τις διακοπές τους και διακόνησαν τις κατασκηνώτριες. Πρόκειται για τις : Παρασκευή Λέκκα, Ευθυμία Παπαγεωργίου, Ευγενία Μυλωνάκου, Αικατερίνη Βλαχοδημητράκου, Ειρήνη Τάρα, Νίκη Κερασιώτη, Γαρυφαλιά Μανωλάκου, Σταυρούλα Τσιμπίδη, Ανθή Καραγεωργούδη, Φανή Κουρουντίδη, Καλλιόπη Φικιώρη, Μαρία Αντωνάκου, Γαρυφαλιά Κονίδη, Βασιλική Αλεβετσοβίτη, , Αγγελική Βεργυρή, Μαρία Μαρινάκου, Χαρά Μαλτέζου και Βασιλική Λύρα.
Πολύτιμη ήταν η παρουσία και προσφορά του πνευματικού υπευθύνου της κατασκηνωτικής περιόδου π. Ανδρέα Κόνιαρη εφημερίου Ανωγείων, κάτω από το πετραχήλι του οποίου αναπαύτηκαν όσες από τις κατασκηνώτριες επέλεξαν να μετέχουν στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Θερμές ευχαριστίες απυήθυνε η αρχηγός κατά την αποχαιρετιστήρια εορτή λήξης στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευστάθιο για την εμπιστοσύνη του, την ανύσταχτη φροντίδα του και τις θερμές προσευχές του για την απρόσκοπτη λειτουργία της κατασκήνωσης.
Ευχαριστίες επίσης απευθύνθηκαν στον γενικό υπεύθυνο των κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, στις μαγείρισσες, τους ιατρούς, την νοσηλεύτρια κ. Βασιλική Καρατζιά, την καθαρίστρια και τους κυρίους Ανάργυρο Βαλτογιάννη, Χρήστο Κοντό και Παναγιώτη Χρόνη που ομίλησαν και ψυχαγώγησαν τα παιδιά.
Τα κορίτσια σε κλίμα συγκίνησης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

20190724_191613(1) 20190724_192408 (2) 20190724_190318 (2) 20190724_193620 (2) 20190724_193348 (3) 20190724_194203 (2) 20190724_194229 (2)

Close Menu