Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Οι δάσκαλοι της Λακεδαίμονας τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

By 30 Ιανουαρίου 20156 Φεβρουαρίου, 2015No Comments

DSCN4702Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο καθιερωμένος από το 1985 Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος, ο οποίος φέτος συμπληρώνει μία πλήρη τριακονταετία!
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς π. Χρήστο Τσαγκαρούλη, π. Ιωάννη Μιχαλόπουλο και π. Αθανάσιο Σπηλιώτη , τον Αρχιδιάκονο Κωνσταντίνο Σκάλτσα και τους ιεροδιακόνους Ηλία Κοκκορό και Γρηγόριο Βλαχάκη.
Ομιλήτρια ήταν η δασκάλα κ. Παπαδόγιαννη Ελένη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, θυγατέρα του συνταξιούχου φιλόλογου καθηγητή μας στα γυμνασιακά χρόνια κ. Σπύρου Ππαδόγιαννη, η οποία στον πανηγυρικό της λόγο εστιάστηκε στις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών και την διαχρονική επικαιρότητά τους, που τις καθιστά εξαιρετικά χρήσιμες και στην εποχή μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Παπαδόγιαννη στα σύγχρονα εκπαιδευτικά προβλήματα όπως είναι η επίδραση του διαδικτύου στα παιδιά, η σχολική βία και η αποξένωσή τους από την ελληνορθόδοξη παράδοση.DSCN4682
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε επαινετικά στην ομιλήτρια , στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λακεδαίμονος για την ανελλιπή τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού, επί τόσα χρόνια, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους, εν ενεργεία και συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς, για την αθρόα παρουσία τους. Εξέφρασε τέλος την χαρά του για την όμορφη εικόνα του εκκλησιάσματος του φετινού Αρχιερατικού Εσπερινού και κάλεσε τους Εκπαιδευτικούς να τον συνεχίσουν τονίζοντας πως: «Απόψε είναι η δική σας γιορτή, αύριο είναι των παιδιών»!
Εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Κονδυλία Σαρακίνη-Τσουρούνη, στον Εσπερινό παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Πλειώτα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Χρήστος Μακρής με την σύζυγό του, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Ν. Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, ο Διευθυντής Π.Ε. Ν. Λακωνίας κ. Φώτης Πολίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας κ. Παναγιώτης Καρράς, ο τ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Λακωνίας και τ. Δήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Πατσιλίβας, ο τ. Προϊστάμενος της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Λακωνίας κ. Γεώργιος Παλούμπας και ο τ. Διευθυντής Π.Ε. Ν. Λακωνίας κ. Αδαμάντιος Βλάχος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

DSCN4683 DSCN4695 DSCN4698

Close Menu