Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Ο εορτασμός των Θεοφανείων και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γηροκομείο της Νεάπολης

By 17 Ιανουαρίου 2011No Comments

DSC_1731Με επίκεντρο τη Νεάπολη και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν εφέτος Πέμπτη 6 Ιανουαρίου τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου μας.

DSC_1725Στον κατάμεστο από πιστούς ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος  τελέστηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου και  συμπαραστατούμενου από τους εφημερίους της πόλεως π. Δημήτριο Καλαγιάκο και π. Παναγιώτη Αρώνη και τους Διακόνους π. Νικόλαο Δελακοβία, π. Κων/νο Σκάλτσα και π. Σεραφείμ Κοσμά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και όπως η εκκλησιαστική τάξη ορίζει, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στην ειδική εξέδρα εντός του Ναού όπου και ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στην αξία της ενανθρωπίσεως του Κυρίου και της Θείας αυτού Επιφανείας.

DSC_1743Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία, όπου κλήρος και λαός με τη συνοδεία της DSC_1744Φιλαρμονικής της περιοχής, μετέβησαν στην προβλήτα για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα ύδατα. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των πλοιαρίων που συμμετείχαν με τις κόρνες τους στην εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ αρκετοί νέοι βούτηξαν στα κρύα νερά της θάλασσας για να πιάσουν τον Σταυρό και να δεχθούν την ευλογία Του.

DSC_1753

Με τον ίδιο τρόπο  επέστρεψαν στον Ιερό Ναό όπου όλοι, οι αρχές του τόπου και του Νομού καθώς και ο πιστός λαός έλαβαν το αντίδωρο και ασπάστηκαν τον Σταυρό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

 

DSC_1764Την ίδια μέρα στις 4 το απόγευμα, μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα και με πλήθος κόσμου, των ιερέων,  επισήμων και προσκεκλημένων που γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη αίθουσα του Γηροκομείου Νεαπόλεως, έγινε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος για 13η φορά.

DSC_1772Μια μικρή τελετή που όμως εξελίχθηκε σε μεγάλη γιορτή του Γηροκομείου και πολύ σημαντική όχι μόνο για το Ίδρυμα αλλά και για όλη την περιοχή για τις πνευματικές της προεκτάσεις  όπως επεσήμανε ο Διευθυντής του Ιδρύματος  π. Παναγιώτης Αρώνης, ο οποίος καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά.

DSC_1777Στη συνέχεια η χορωδία των κατηχητικών της Ενορίας Νεαπόλεως υπό την διεύθυνση της μουσικού κυρίας Φανής Φερδιανάκη παρουσίασαν πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.

DSC_1809Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ.  Ευστάθιος Πρόεδρος του Ιδρύματος, μιλώντας πατρικά ευχήθηκε για τον νέο χρόνο και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους  επισήμους, κληρικούς, προσκεκλημένους και φίλους του Ιδρύματος για την αγάπη που δείχνουν  για το Ίδρυμα, και παρακάλεσε να συνεχίσουν να το στηρίζουν ηθικά και υλικά, ώστε καλώς να λειτουργεί συνεχίζοντας την προσφορά του.

Ιδιαίτερες ευχές και ευχαριστίες απηύθυνε προς τα παιδιά της χορωδίας που στολίζουν κάθε χρόνο την τελετή με την όμορφη παρουσία τους και το πρόγραμμά τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πίτα και διένειμε τα κομμάτια, ενώ όλοι στο τέλος γεύτηκαν τα γλυκίσματα και αναψυκτικά, που τους προσφέρθηκαν.

Close Menu