Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

By 26 Μαρτίου 201415 Απριλίου, 2014No Comments

002 006 004 007 008 010

 

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου συμπαραστατουμένου υπό πλειάδος Ιερέων και μοναχών της ευρύτερης περιοχής, μετά των Διακόνων.

022 023 013 019 015 014

 

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καθώς και στους συμβολισμούς που έχει στις ημέρες μας.

Τον Αρχιερατικό Εσπερινό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Μακρής Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Καραχάλιος και ο Γενικός Γραμματέας Δ. Σπάρτης κ. Λάζαρης.

 

Close Menu