Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Πλήθος ομογενών στην ετήσια τιμητική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

By 21 Αυγούστου 20181 Σεπτεμβρίου, 2018No Comments

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών, που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή μας το απόγευμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου 2018 στο προσφάτως εγκαινιασμένο Mystras Grand Palace Resort, ιδιοκτησίας των καταξιωμένων συμπατριωτών μας Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους απόδημους και τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’ π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους ομογενείς για την συγκινητική βοήθειά  τους, αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δραστηριότητες του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εκφράζοντας αρχικά τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την κρίσιμη αυτή περίοδο προς τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση. Στη συνέχεια μίλησε για τον άρρηκτο δεσμό Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, ενώ παράλληλα εκθείασε τους ομογενείς επειδή διατηρούν αναλλοίωτα τα στοιχεία της φυλής μας κάνοντας παράλληλα υπερήφανους όλους μας με την πρόοδο τους. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους τους απόδημους προσωπική και οικογενειακή υγεία, χαρά  και προκοπή και με τη βοήθεια του Θεού να βρίσκονται όλοι στο αντάμωμα του επόμενου Καλοκαιριού.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τον νέο Πρόεδρο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Θεόδωρο Παυλάκο, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας τόσο για την αναγνώριση τη συμβολής των ομογενών στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και για όλα όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας  τα 38 χρόνια της αρχιερατείας του. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη του θεάρεστου αυτού έργου, ενώ επισήμανε ότι οι φιλοπρόοδοι Λάκωνες της ομογένειας θα βρίσκονται πάντα στο πλευρά κάθε αξιόλογης ενέργειας που συντελείται στην Μητέρα Πατρίδα

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης με τραγούδια μακεδονικά και της ξενιτιάς. Το γεύμα συνοδεύτηκε με ελληνική παραδοσιακή μουσική, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που χόρεψαν.  Στον επίλογο της βραδιάς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ομογενή  αναμνηστικά δώρα.

DSC00086 (2) DSC00004 (2) DSC00010 (2) DSC00024 (2) DSC00017 (2) DSC00027 (2) DSC00030 (2) DSC00040 (2) DSC00043 (2) DSC00045 (2) DSC00047 (2) DSC00051 (2) DSC00073 (2) DSC00058 (2)

 

Close Menu