Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

By 8 Σεπτεμβρίου 201126 Οκτωβρίου, 2011No Comments

PICT2PICT3Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου το καθιερωμένο ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των πρεσβυτέρων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ευσταθίου.

Πριν την έναρξη του συνεδρίου, προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος με την παρουσία όλων των κληρικών της μητροπολιτικής περιφέρειας.

PICT4PICT omiΣτο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ιερέων που κοιμήθηκαν κατά το παρελθόν εκκλησιαστικό έτος.

Εν συνεχεία στην παρακείμενη αίθουσα της Στέγης Νεότητος άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου με γενικό θέμα: «Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως» και κεντρικό εισηγητή – ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Καραϊσαρίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ιλισίων.

Ο εισηγητής ανέπτυξε με ενάργεια και θεολογική τεκμηρίωση το θέμα τής εισηγήσεώς του και στη συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με έναυσμα  ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων κληρικών.

PICT6PICT5PICT1

Close Menu