Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχη μας για συμμετοχή στις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης

By 24 Μαΐου 202430 Ιουνίου, 2024No Comments

Με την ευλογία του Θεού και τη συμπαράσταση των κληρικών και των ευσεβών χριστιανών μας, οι μόνιμες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη θα λειτουργήσουν και κατά την εφετινή θερινή περίοδο.

Ιδιαιτέρως παρακαλώ τόσο τους κληρικούς μας, όσο και τους αγαπητούς μας χριστιανούς, να παρακινήσουν πρωτίστως παιδιά φτωχών και πολύτεκνων οικογενειών να δοκιμάσουν τα ποικίλα οφέλη της κατασκηνωτικής ζωής. Διά μέσου του καθενός σας, επίσης, προσκαλώ όλα τα παιδιά πού διακονούν στο Ιερό Βήμα της Ενορίας τους, για να τους εκφράσω και μ’ αυτόν τον τρόπο την αγάπη μου, τον έπαινό μου καθώς και τις θερμές ευχαριστίες μου για την προσφορά τους αυτή.

Τόσο στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας www.immspartis.gr, όσο στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και στις κατά τόπους Ενορίες, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες, μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο με την  Αίτηση και το Ιατρικό Δελτίο Κατασκηνωτή, τα οποία θα πρέπει να συμπληρωθούν προσεκτικά και να υποβληθούν, είτε στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, είτε στις Ενορίες.

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν πέντε Κατασκηνωτικές περίοδοι, τρεις αρρένων και δύο θηλέων. Συγκεκριμένα, η Α΄ περίοδος των αγοριών αφορά  μαθητές πού κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν στην Δ΄, την Ε΄ ή την ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού.  Η Β΄ περίοδος  περιλαμβάνει μαθητές Γυμνασίου και η Γ΄ περίοδος μαθητές του Λυκείου. Η Α΄ περίοδος των κοριτσιών αφορά μαθήτριες πού θα φοιτήσουν στην ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού  και στο Γυμνάσιο, ενώ στην Β΄ περίοδο συμμετέχουν κορίτσια του Λυκείου. Η διαμονή όλων είναι εντελώς δωρεάν.

Λόγω, εξάλλου, του περιορισμένου αριθμού των παιδιών που μπορούμε να δεχθούμε, θα ληφθεί υπ’ όψιν και ο χρόνος παραλαβής της αίτησης. Τέλος, σημειώνουμε ότι η κάθε Ενορία ή και όποιος άλλος έχει την δυνατότητα και την ευγενή καλοσύνη, μπορούν να προσφέρουν υλικά αγαθά για τη λειτουργία της Κατασκηνώσεως, αφού πρώτα έρθουν σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο π. Νικόλαο Τσέτσεκα (τηλ. 6934021568).

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Close Menu