Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος

By 3 Μαΐου 20249 Μαΐου, 2024No Comments

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Πολλοί ήταν οι πιστοί κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την Αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενανθρώπιση του Θεού και στην σταυρική θυσία Του για τη σωτηρία του Ανθρώπου.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τον Λάκωνα Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ευχόμενος ό,τι καλό κι ευλογημένο έχει  η ψυχή  του να το εξακτινώσει,  ώστε να  βοηθηθεί ο τόπος μας που έχει ανάγκη. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει τη χαρά και την ειρήνη  στις ζωές όλων των χριστιανών.

Close Menu