Skip to main content
search
ΑρχείοΕνοριακάΕπικαιρότηταΝεότητα

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Μυρτέας τιμούν τον Ιερέα τους

By 27 Αυγούστου 201312 Σεπτεμβρίου, 2013No Comments


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις 15 Αυγούστου 2013 – εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυρτέας πραγματοποιήθηκε μια όμορφη κίνηση με πρωτοβουλία και συνδρομή των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου του χωριού. Η αφορμή δόθηκε από το γεγονός ότι φέτος συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την χειροτονία του πατέρα Αθανάσιου Τσολάκου και από την πρώτη του ημέρα στο χωριό μας.

Τα λόγια που θελήσαμε -ως Κατηχητικό- να πούμε στον ιερέα μας ανέλαβε να τα μεταφέρει ένα από τα παλαιότερα μέλη, ο Δημοσθένης Φροντιστής (Θεολόγος) και είναι τα εξής:

 

“1998-2013. Και όμως ναι είναι 15. 15 Αυγούστου σήμερα και η χριστιανοσύνη εορτάζει την μεγαλύτερη θεομητορική εορτή της, γνωστή και ως Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Παναγία μας κάνει το μακρινό ταξίδι και ανεβαίνει στους ουρανούς για να παραστεί βασίλισσα εκ δεξιών του Κυρίου. Όμως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για ένα γνωστό μας πρόσωπο μιας και ο ίδιος έκανε ένα ταξίδι. Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 15 χρόνια ο ιερέας και πατέρας του χωριού μας Αθανάσιος Τσολάκος λαμβάνει την χάρη του Θεού μετέχοντας στο μυστήριο της Ιεροσύνης και κάνει πλέον το ταξίδι του από το νησί της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο χωριό μας Μυρτιά που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το τοπωνύμιο της Θεοτόκου. Εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά που πέρασαν έως σήμερα από το Κατηχητικό σχολείο Μυρτέας, το οποίο εσείς δημιουργήσατε, σας ζητούμε να δεχτείτε αυτή την μικρή κίνηση εις ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το μεγάλο έργο που έχετε αναλάβει και για τα όσα έχετε προσφέρει στον καθένα ξεχωριστά. Ένα μικρό δώρο αποτελούμενο από: . ένα ειλητό για να τελείτε πάνω σε αυτό την Θεια Ευχαριστία και να μας κοινωνείτε τα Άχραντα Μυστήρια, . αλλά και ένα επιγονάτιο, σύμβολο ταπεινότητας, προσήλωσης και ταυτόχρονα πνευματικής μάχαιρας του ιερέα. Τρεις έννοιες που προσωπικά άλλα και ο καθένας ξεχωριστά έχει αντικρίσει στο πρόσωπο σας. Σαν κατηχητικό σας ευχαριστούμε για αυτά τα υπέροχα, όμορφα, δημιουργικά 15 χρόνια και σας ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη, υγεία και την ίδια θέληση όπως κάθε φορά άλλωστε στο έργο σας για την ποίμανση του χωριού μας. Η Παναγία να είναι μεσίτρια για όλους μας και φυσικά πάντα ΑΞΙΟΣ!!”

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA84OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καθώς ακούγονταν αυτά τα λόγια ήταν απόλυτα εμφανής η συγκίνηση τόσο των χωριανών όσο και του πατέρα Αθανάσιου, ο οποίος έψαχνε λέξεις να μας ευχαριστήσει. Ήταν βαθύτατα συγκινημένος και με δυσκολία κατόρθωσε να πει δυο λόγια. Κατά κάποιο τρόπο διόρθωσε τα λεγόμενά μας και είπε πως το Κατηχητικό στην ουσία εμείς τα παιδιά το δημιουργήσαμε, γιατί εμείς είχαμε την θέληση να το συνεχίσουμε! Είπε επίσης πως τον εξέπληξε ευχάριστα η κίνησή μας και πως εύχεται να συνεχίσει για πολλά χρόνια στην Μυρτιά, να συνταξιοδοτηθεί από εδώ και κάποτε να κοιμηθεί εδώ.

Και οι χωριανοί όμως έχοντας συγκινηθεί με την πρωτοβουλία μας, μας έδωσαν πολλά συγχαρητήρια και κάποιοι μάλιστα μας είπαν πως τους θυμίσαμε τα δικά τους χρόνια στο Κατηχητικό. Αξίζει δε να σημειωθεί πως όλοι γεμάτοι δάκρυα φώναξαν “Άξιος”!!!

Ευχόμαστε, λοιπόν, στον αγαπημένο μας ιερέα και πατέρα Αθανάσιο Τσολάκο καλή δύναμη στο έργο του, ο Θεός να τον έχει πάντα καλά να προσφέρει στο χωριό μας.

 

Για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης,

εκ μέρους των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείο Μυρτιάς,

Κατερίνα Κατσάμπη

Close Menu