Skip to main content
search
ΑρχείοΝεότητα

Τα Στελέχη του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους

By 4 Ιανουαρίου 20108 Ιουλίου, 2010No Comments

 PICT0278

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 2 Ιανουαρίου 2010 τα στελέχη του νεανικού έργου της μητροπόλεως μας, με τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσταθίου, έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Αγ.Νικολάου στην Κοκκινορράχη.

 

Η εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου εκατό νέοι και νέες, είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στον PICT0294Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευστάθιο και στα 30 χρόνια Αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρωτ. π. Κων/νος Ορφανάκος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης και επί σειρά ετών καθηγητής θεολόγος, ο οποίος με καθάριο και κατά το δυνατόν συνοπτικό λόγο, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: « Απολογισμός του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώςμας τα τελευταία Τριάντα χρόνια και η συμβολή του Μητροπολίτου μας  κ. κ. Ευσταθίου σ’ αυτό».PICT0283

 

 

Ο Μητροπολίτης μας στο άκουσμα του θέματος της ομιλίας εξέφρασε την έκπληξή του, αφού δεν γνώριζε το περιεχόμενό της.

 

PICT0297

 

 

 

Μετά το πέρας της ομιλίας, όπου παρουσιάστηκαν όλα τα έργα και η δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως με την καθοδήγηση και την πρωτοβουλία του Ποιμενάρχου μας σε σχέση με τους νέους μας, τα στελέχη πρόσφεραν στον Σεβασμιώτατο ως δώρο ένα φωτογραφικό πίνακα με στιγμές από την διακονία του με τους νέους της Μητροπόλεώς μας.PICT0291

 

 

 

PICT0300

Με συναισθήματα συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή και τους υπεύθυνους για την οργάνωση της εκδήλωσης και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι έκανε και κάνει απλά το καθήκον του με την βοήθεια του Θεού και την συνεργασία όλων των εργαζομένων εθελοντών στο νεανικό έργο. Και συμπλήρωσε: «… όπως κανείς δεν λέει μπράβο σε κάποιον γιατί αναπνέει, έτσι κι εγώ δεν νιώθω ότι πρέπει να μου λένε μπράβο γιατί επιτελώ το καθήκον μου» .

 

Στη συνέχεια παρουσίασε στα στελέχη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. κ. Θεόκτιστο, και ενημέρωσε ότι του ανέθεσε την ευθύνη του νεανικού έργου και PICT0314του γραφείου Νεότητας.

Τέλος, έλαβε τον λόγο ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει όλες τις δυνάμεις του προκειμένου  να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με τη συνερPICT0318γασία και συμβολή όλων.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπPICT0275ιτας και την παράθεση τράπεζας προς τους παρευρισκομένους.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ PICT0278

Close Menu