Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Τελείωσε η Α’ Κατασκηνωτική περίοδος Κοριτσιών

By 19 Ιουλίου 201114 Σεπτεμβρίου, 2011No Comments

Στις 12 Ιουλίου  έληξε η δεύτερη κατά σειρά κατασκηνωτική περίοδος των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και πρώτη κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών. Και φέτος, φιλοξενήθηκαν γύρω στα 100 κορίτσια Ε’ Δημοτικού έως Α’ Γυμνασίου για 9 μέρες στις κατασκηνώσεις, στην περιοχή της Ταϋγέτης.

P70705271107201151111072011501Το πρωί της 4ης Ιουλίου, αφού κατέφθασαν όλα τα παιδιά στην κατασκήνωση, ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους, το οποίο περιελάμβανε εκκλησιασμό, εξομολόγηση, πολλά παιχνίδια, χειροτεχνίες, αλλά και διάφορες εκπλήξεις. Μία από τις εκπλήξεις ήταν ο περίπατος μέχρι το χωριό της Ταϋγέτης, όπου εκεί επισκέφθηκαν το σπίτι του κ. Σωτηρίου και της κ. Γιαννούλας Καρούνου. Αφού πήραν το πρωινό τους κάτω από την σκιά της τεράστιας καρυδιάς στον κήπο του παραδοσιακού σπιτιού, στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κυρίας Γιαννούλας άρμεξαν τις γίδες και μετά, αφού δοκίμασαν κατσικίσιο γάλα, τυροκόμησαν το τυρί το οποίο και δοκίμασαν. Αφού έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το παραδοσιακό σπίτι, αναχώρησαν ξανά για την κατασκήνωση. Ακόμη, ένα πρωινό πήγαν περίπατο στο βουνό, λίγο πιο πάνω από τη κατασκήνωση, και αγνάντεψαν την ανατολή του ήλιου.

11072011494Στις 8 Ιουλίου με χαρά δέχτηκαν την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ευλόγησε την τράπεζα των παιδιών και αφού του παρουσίασαν την ονομασία της κατασκηνωτικής περιόδου και των ομάδων τους, συζήτησαν μαζί του διάφορες απορίες τους.

06072011416Η κατασκηνωτική περίοδος έληξε με μια λιτή γιορτούλα, στην οποία τα παιδιά παρουσία-σαν τις ομάδες τους, διάφορα κατασκηνωτικά τραγούδια, καθώς και κάποιους παραδοσια-κούς χορούς και ένα χιουμοριστικό σκετσάκι. Η γιορτή έκλεισε με έναν πατρικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτρο-πος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, π. Συμεών Παπαγεωργίου ως εκπρόσωπος του Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος μοί-ρασε στα παιδιά και τα στελέχη τα αναμνη-στικά τους δώρα.

Φωτογραφίες: Ελβίνα Γρηγόρη

Close Menu