Skip to main content
search
ΑρχείοΕπικαιρότηταΝεότητα

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης

By 25 Απριλίου 20244 Μαΐου, 2024No Comments

Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης, υποδέχθηκε άλλο ένα σχολείο του τόπου μας.

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης η Γ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας. Τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κυρίες Αγγελική Κουτσομιχάλη, Ελένη Γιαννακόπουλου, Κωνσταντίνα Παρθύμου και Πένυ Σταματάκου.

Αρχικά, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Στη συνέχεια, αφού γνώρισαν τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ανέβηκαν στον 1ο όροφο, όπου στεγάζεται το Μουσείο. Εκεί, ο Επιμελητής, κ. Δημήτριος Μπαγιώκος,  ξενάγησε τους μικρούς επισκέπτες και τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας ενεργά και εκφράζοντας πολλές απορίες,  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά κειμήλια και ιερές εικόνες, καθώς και να πληροφορηθούν σημαντικές πτυχές της τοπικής εκκλησιαστικής ιστορίας.

Η ωφέλιμη εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να παίρνουν από ένα βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Close Menu