Skip to main content
ΕπικαιρότηταΝεότητα

Επίσκεψη του Κ.Δ.Α.Π. ”Ζωοδόχος Πηγή” Τρίπολης στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης

By 30 Ιουλίου 2024No Comments

Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συνεχίζει και τους θερινούς μήνες τον εκπαιδευτικό του ρόλο. Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, το Μουσείο επισκέφθηκαν τα παιδιά του καλοκαιρινού τμήματος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ‘’Ζωοδόχος Πηγή’’ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας,  συνοδευόμενα από τον Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των Δομών κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο και το αντίστοιχο προσωπικό.

Αρχικά, υπήρξε μία σύντομη ενημέρωση για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Ακολούθως, τα παιδιά και οι συνοδοί, αφού πρώτα είδαν και τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και ξεναγήθηκαν από τον Επιμελητή του, κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της εκκλησιαστικής ιστορίας του τόπου.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν στο Επισκοπείο τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο , ο οποίος τους απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης. Εκ μέρους του Κ.Δ.Α.Π. ο κ. Βαλασόπουλος πρόσφερε αρκαδικά γλυκίσματα στον Σεβασμιώτατο, ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει τους σχεδόν δέκα μήνες της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εξήρε την άρτια λειτουργία των Δομών ”Ζωοδόχος Πηγή”, που οφείλεται στην καλή συνεργασία του κ. Βαλασόπουλου με το εξαιρετικό προσωπικό, ενώ τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος έδωσε, ως ευλογία, στα παιδιά από μία εικόνα.