Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους

By 11 Μαρτίου 202313 Μαρτίου, 2023No Comments

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Nαό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους, τελέσθηκε η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο θεολόγος και Αναγνώστης της τοπικής μας Εκκλησίας κ. Χρήστος Μπουρουϊάνα, ο οποίος αναφέρθηκε στον μεσιτικό και λυτρωτικό ρόλο της Παναγίας μας, καθώς και στον ιδιαίτερο πνευματικό δεσμό που έχει αναπτύξει μαζί Της ο ευσεβής λαός μας.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε αρχικά τον ομιλητή για τα όσα ωφέλιμα μετέφερε στο εκκλησίασμα, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τον στίχο των Χαιρετισμών που αναφέρει: “Λάμψας ἐν τῆ Αἰγύπτω, φωτισμόν ἀληθείας, ἐδίωξας τοῦ ψεύδους τό σκότος· τά γάρ εἴδωλα ταύτης Σωτήρ, μή ἐνεγκαντά σου τήν ἰσχύν πέπτωκεν” παρακινώντας τους ευλαβείς χριστιανούς, να γκρεμίσουν τα δικά τους ”είδωλα”, τις δικές τους αδυναμίες και αμαρτίες, ώστε να αναγεννηθούν και να ανυψωθούν πνευματικά.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

Close Menu