Skip to main content
search
ΕνοριακάΕπικαιρότηταΝεότητα

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κατηχητικού Κοκκινόραχης

By 31 Δεκεμβρίου 20224 Ιανουαρίου, 2023No Comments

Την Τετάρτη 28/12/2022 τα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου Αγίου Νικολάου Κοκκινορράχης παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των κατηχητριών τους, παρουσίασαν μια λιτή γιορτή, για να αναπτερώσουν το ηθικό τους και να συνεχίσουν δυναμικά την προσπάθεια ανασύστασης του Κατηχητικού τους, έπειτα από δύο χρόνια αδράνειας λόγω της πανδημίας.

Οι απώλειες, εξαιτίας της έξαρσης της εποχικής γρίπης ήταν αρκετές, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά να παρουσιάσουν μια πολύ όμορφη γιορτή. Με την καθοδήγηση της κατηχήτριας κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου Κουκούτση παρουσίασαν ένα σκετσάκι που εξυμνούσε τη γέννηση του Χριστού και ολοκληρώθηκε με την παράδοση του σκήπτρου από τον παλιό στο νέο χρόνο.  Στη συνέχεια η κατηχήτρια κ. Ελβίνα Λάτση πήρε το λόγο και μίλησε για το Άγιο Δωδεκαήμερο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οκτώ φοιτητές του χωριού, που πέτυχαν φέτος την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τη γιορτή επένδυσαν μουσικά κυρίες της Ενοριακής χορωδίας, οι οποίες έψαλλαν ύμνους και κάλαντα του Δωδεκαημέρου. Η γιορτή έκλεισε με δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά από τον εφημέριο Κοκκινορράχης Αιδεσιμ. Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου και με την υπόσχεση του χρόνου να είναι και πάλι εκεί παρουσιάζοντας μια μεγαλύτερη γιορτή όπως παλαιότερα.

Την χριστουγεννιάτικη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δήμητρα Παπανικολάου, η τέως Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Σπαρτιατών κ.  Παναγιώτα Ανδρακάκου, ο τέως Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Γεώργιος Παλούμπας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας.

(φωτογραφίες: Ιωάννα Κοκκίνη)

Close Menu