Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕνοριακάΕπικαιρότητα

Λαμπρή η πανήγυρη του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Καλογωνιάς

By 4 Δεκεμβρίου 20238 Απριλίου, 2024No Comments

Την μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας και στην περιοχή της Σπάρτης πανηγύρισε, με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο φερώνυμος Ι.Ν. Καλογωνιάς.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Την κυριώνυμη ημέρα, τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ορμώμενος από το μαρτύριο της τιμώμενης Αγίας από τον ασεβή πατέρα της Διόσκουρο, μίλησε για όλα όσα πράττουν με απερισκεψία κάποιοι ασυνείδητοι γονείς τη σύγχρονη εποχή τραυματίζοντας τις αγνές ψυχές των παιδιών τους, αλλά και για την υποχρέωση που έχει κάθε χριστιανός γονέας να οδηγήσει τα παιδιά του στον δρόμο της αρετής μέσω των συνετών λόγων, αλλά κυρίως μέσω των ηθικών πράξεων του.

(φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία: Δημήτριος Σκιαδάς)

Close Menu