Skip to main content
search
ΑρχείοΕνοριακά

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΩΝΟΣ ΤΟΥ ΄΄ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ΄΄

By 27 Νοεμβρίου 20098 Ιουλίου, 2010No Comments

eorti 2009. ekklisiaΤην Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή τίμησαν με την πρέπουσα λαμπρότητα τον πολιούχο της Όσιο Νίκωνα το ΄΄Μετανοείτε΄΄, το μεγάλο φωτιστή και αναμορφωτή της περιοχής μας, που επί χίλια και πλέον χρόνια δεν παύει να ευεργετεί τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Η  έντονη θρησκευτική ευλάβεια  και ο κατάλληλος καιρός συνέβαλαν στην αθρόα συμμετοχή στην εορτή, όχι μόνο των κατοίκων της Σπάρτης, αλλά και ολόκληρης της όμορης περιοχής.

Το βράδυ της Τετάρτης εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από τους Σεβ Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιο ,   Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο   και το Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο, καθώς και  το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο.

Ο Σεβ. Παροναξίας στον ιδιαίτερα μεστό και εναργή  λόγο του προς το εκκλησίασμα επικεντρώθηκε  στο  έναυσμα, τη σταθερότητα και τις πολλαπλές δυσκολίες  της επιλογής του Οσίου  να εγκαταλείψει την τερπνότητα του  κοσμικού βίου και να αφοσιωθεί πλήρως στην άσκηση και τη  λατρεία του Τριαδικού Θεού.

Την  κυριώνυμη ημέρα της εορτής, την Πέμπτη το πρωί, ετελέσθησαν ο Όρθρος και η παosioy nikonosνηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων  Αρχιερέων, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στο  ουσιώδες κήρυγμά του, με αφετηρία τη μοναδικότητα του βίου του Αγίου Νίκωνος, τόνισε την ανάγκη κάθε άνθρωπος να κάνει την εν Χριστώ αυτοκριτική του,  για να φτάσει στην αυτογνωσία, προϋπόθεση θεμελιακή για την επίλυση των πολλών υπαρξιακών προβλημάτων που  ταλανίζουν την κοινωνία μας.eorti 2009

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η  λιτάνευση της ιεράς εικόνας του οσίου στους δρόμους της Σπάρτης. Η τελετή επισφραγίστηκε με σύντομη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη μας ο οποίος αφού προέτρεψε τους πιστούς  να μεριμνούν για την ψυχή τους, το πολυτιμότατο και αιώνιο αγαθό τους, ευχαρίστησε ολόθερμα όλους όσοι έλαβαν μέρος  στη φετινή πανήγυρη .

eorti 2009. episimoi

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, οι βουλευτές του νομού κ.κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος Γρηγόρης Αποστολάκος και Αθανάσιος Δαβάκης καθώς και εκπρόσωποι των Αρχών της πόλεως και του νομού μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Close Menu