Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνα Σπάρτης

By 12 Δεκεμβρίου 201423 Δεκεμβρίου, 2014No Comments

002024020014023026010036037
Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους πιστών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εορτάστηκε η μνήμη του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του στη Σπάρτη.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του Ιερού Επιταφίου του.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Κονίδης, ο οποίος μίλησε για τη προσευχή και την υψηλού πνευματικού επιπέδου τέλεση της Θείας Λειτουργίας ως χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου, μέσω των οποίων επετέλεσε πολλά θαύματα, τονίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να διακρίνουν την ζωή κάθε πιστού και αγωνιζόμενου χριστιανού.
Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θέμις Πατσιλίβας ως εκπρόσωπος του Δήμου και ο τέως Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Πατσιλίβας.

004 035 019 027 015 016

 

Close Menu