Δελτία ΤύπουΕπικαιρότητα

Ανανεωμένη συνεχίζει το έργο της η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’

By 9 Σεπτεμβρίου 202621 Σεπτεμβρίου, 2026No Comments

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης γνωστοποιεί ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ λειτουργεί πλέον στους νέους, σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους του κτηριακού συγκροτήματος που ανεγέρθηκε στη Σπάρτη, έναντι του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, με την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στη Σχολή λειτουργούν τα εξής τμήματα:

  1. Βυζαντινής Μουσικής,
  2. Παιδικής και Παραδοσιακής Χορωδίας,
  3. Πρακτικής Εκμάθησης Ύμνων και Φωνητικής, και
  4. Θεωρητικά τμήματα Λειτουργικής και Τυπικού.

Παράλληλα, από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο το πρόγραμμα της Σχολής διευρύνεται με τη λειτουργία  τμημάτων εκμάθησης μουσικών οργάνων, προσφέροντας σε παιδιά και ενήλικες περισσότερες δυνατότητες γνωριμίας και ουσιαστικής επαφής με τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης.

Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, η Σχολή συνεχίζει ανανεωμένη το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό της έργο, συμβάλλοντας στη διατήρηση και τη μετάδοση της βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής στις νεότερες γενιές.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026.  Οι εγγραφές θα γίνονται, κατά το διάστημα 21 έως 30 Σεπτεμβρίου,  στις παλαιές εγκαταστάσεις της Σχολής στη Σπάρτη, επί της οδού Λυσάνδρου 3. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Διευθυντή της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη  στο τηλ. 6984775774.