Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία ΤύπουΕκδηλώσειςΕνοριακάΕπικαιρότητα

Τιμητική εκδήλωση για τον εφημέριο Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Ιωάννη Μιχαλόπουλο

By 29 Ιανουαρίου 201424 Φεβρουαρίου, 2014No Comments

131112Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενορία του Αγ. Νίκωνος Σπάρτης το απόγευμα  της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2014 στο κέντρο «Διόνυσος».

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδηλώσεως είχε ο αιδεσιμ. Π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, εφημέριος του Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος.  Στο σύντομο εισαγωγικό του λόγο ανέφερε ότι ο  σκοπός της  εκδηλώσεως αυτής ήταν τριπλός.

151719

Πρώτα, να επιτύχει την  ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους ενορίτες, ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας και στον κύκλο μελέτης της Αγ. Γραφής με την ευθύνη και καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, ανάμεσα στους καλλίφωνους ιεροψάλτες, που με μαέστρο και καθοδηγητή τον πρωτοψάλτη κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη υμνούν τον Θεό και μας βοηθούν στην επικοινωνία μας μαζί Του μέσω της προσευχής, καθώς επίσης και  ανάμεσα σ΄ όλους τους ευλαβείς χριστιανούς της πόλεώς μας.

Ο δεύτερος σκοπός ήταν η βράβευση του Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Ιωάννη Μιχαλόπουλου, εφημερίου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος για περισσότερα από 35 έτη του σωματείου «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΩΝ».

Ο τρίτος σκοπός της εκδηλώσεως ήταν σχετικός με τον Ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος και την ενίσχυση του μεγάλου έργου της συντηρήσεως και του καθαρισμού των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού.

182021

Τη βράβευση προς τον τιμώμενο π. Ιωάννη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος, απονέμοντας τον έπαινο και τη σχετική πλακέτα για την πολυετή προσφορά  και την άοκνη φροντίδα του, προκειμένου να επιτευχθούν οι ευγενείς σκοποί του Σωματείου, όπως αυτοί καταγράφονται στο καταστατικό του.

Λίγο νωρίτερα, ο τιμώμενος  κληρικός απηύθυνε σύντομο λόγο, αναφερόμενος στο ποικίλο φιλανθρωπικό, πνευματικό, ψυχαγωγικό έργο του Σωματείου, καθώς και στους λόγους της ιδρύσεώς του, ενώ ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του, τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, όσο και όλα τα μέλη του Συλλόγου.

222316

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας που ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μετά το πέρας της ακολουθίας μίλησε για την εκδήλωση αυτή. Επισήμανε τη σημασία της ενότητας και της καλής συνεργασίας ανάμεσα στους ενορίτες, τους  ιερείς και το προσωπικό του Ιερού Ναού, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και προς το πρόσωπο του π. Ιωάννη, αναφερόμενος στην ασκητική ζωή του, το ήθος του, την παροιμιώδη καρτερία και υπομονή του, την πίστη του, την πνευματική προσφορά του και την αγάπη του για τον Θεό και τους συνανθρώπους μας.

262425

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Λακωνίας «Θρασύβουλος Στανίτσας» με μαέστρο τον κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη έψαλε  βυζαντινούς ύμνους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ιερείς της Μητροπόλεως μας και πολύς κόσμος.

Οι οργανωτές της εκδηλώσεως, τέλος, απηύθυναν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Σύνδεσμο ιεροψαλτών Νομού Λακωνίας «Θρασύβουλος Στανίτσας» και ιδιαιτέρως τον μαέστρο κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη, τους ανθρώπους που με μεγάλη προθυμία πρόσφεραν τα πλούσια δώρα που κληρώθηκαν, τα Μ.Μ.Ε και ιδιαίτερα τον τηλεοπτικό Σταθμό ΕΛΛΑΔΑ TV και τον κ. Γεώργιο Βαμβαλή, τον κ. Άκη Κουλογεωργίου που πρόσφερε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και όλες τις χρυσοχέρες κυρίες που έφτιαξαν τις βασιλόπιτες και τα γλυκά και βοήθησαν στην οργάνωση της βραδιάς.

Η εκδήλωση  επισφραγίστηκε με την κλήρωση των δώρων, όπου ανάμεσα στα άλλα κληρώθηκε ένα γούνινο παλτό «βιζόν» μεγάλης αξίας, μια τηλεόραση  προσφορά του καταστήματος «ΡΗΓΑΣ» και άλλα σημαντικά δώρα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Βαμβαλής

272829

 

 

 

Close Menu